Tatăl nostru: swahili

Publicat pe Actualizat pe

          „Dacă pe durata unei ore nu spunem decât o singură dată Tatăl nostru, este suficient, deoarece în felul acesta devenim conştienţi că suntem cu el, ne dăm seama ce-i cerem, ne dăm seama că el doreşte să ne asculte, şi cât de mult îi place să fie cu noi; lui nu-i place să transpirăm ţinându-i discursuri lungi”. (Sfânta Tereza din Avilla: Calea Desăvârșirii)

Reclame

Un gând despre „Tatăl nostru: swahili

    alin a spus:
    octombrie 26, 2015 la 10:09 am

    SWAHILI este o limbă vorbită de aproximativ 100 de milioane de oameni din cel puţin 12 ţări din centrul şi estul Africii. Este limba naţională, sau oficială, a mai multor ţări, cum ar fi Kenya, Tanzania şi Uganda. Iar pentru locuitorii ţărilor din jur, ea este o limbă comună, cu ajutorul căreia oameni din diferite regiuni pot face comerţ şi pot comunica uşor.

    Limba swahili a jucat un rol foarte important în unificarea comunităţilor din estul Africii. De exemplu, doar în Tanzania se vorbesc cel puţin 114 limbi tribale. Imaginaţi-vă că mergeţi la numai 40–80 de kilometri de casă şi întâlniţi oameni care vorbesc o limbă complet diferită de a voastră! Iar, în unele cazuri, toţi vorbitorii unei anumite limbi trăiesc doar în câteva sătuleţe. Cum aţi comunica cu ei? Aşadar, nu e greu de înţeles de ce este atât de util pentru oameni să aibă o limbă comună.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s